Laden van de content... Laadtijd is afhankelijk van je verbindingssnelheid!

Bel ons: 030 - 251 44 22

warmtepompsystemen

Duurzame-kostenbesparende-oplossingen-met-witteveen-warmtepompen

 

Witteveen warmtepompen voor elke situatie.

Witteveen is al geruime tijd gespecialiseerd in het installeren van warmtepompsystemen. Met deze duurzame en kostenbesparende techniek bent u in staat om gebouwen of woningen te verwarmen en te koelen. Tevens kunt u het systeem ook gebruiken voor warm tapwater dit met behulp van een boilervat of een bi-valent systeem ( het warmtepompsysteem werkt dan samen een bestaande HR-ketel).

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp is een soort omgekeerde koelkast. In een koelkast wordt warmte aan de binnenkant van het apparaat onttrokken hierdoor daalt de binnentemperatuur. Een warmtepomp onttrekt warmte uit de lucht, bodem of grondwater en geeft dit af aan radiatoren, vloer en/of wandverwarming. Naast deze kosteloze en duurzame energiebronnen heeft de warmtepomp slechts een kleine hoeveelheid elektriciteit nodig. Een warmtepomp is goed te combineren met onze zonnepanelen.

Grootste voordelen van warmte-pompen.

 • aandachtspunt-kostenbesparen Flinke reductie van CO2-uitstoot
 • aandachtspunt-kostenbesparen Besparing van wel 40 tot 60% op energiekosten
 • aandachtspunt-kostenbesparen In bestaande bouw tot twee stappen verbetering energielabel
 • aandachtspunt-kostenbesparen In nieuwbouw een EPC-reductie oplopend tot 0,18

 

Witteveen ontwerpt, installeert en onderhoud warmwateroplossingen voor elk denkbare situatie. Samen met onze partners installeren we de beste systemen die verkrijgbaar zijn op de markt. In Dutch Heatpump Solutions hebben wij duurzame topleverancier gevonden en in Ochsner hebben we degelijke, robuuste en kwalitatief hoogstaande Duitse leverancier gevonden. Daarnaast is Remeha, met een Nederlandse onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling, ook een belangrijke partner voor Witteveen. Het is een vertrouwd merk met bijna 80 jaar ervaring en grote ambities voor de toekomst. Onze partners staan net als Witteveen voor duurzaamheid, kwaliteit en een hoog rendement tegen zeer aantrekkelijke prijs.

Voorbeelden goed inpasbare warmtepompen.

De creativiteit van Witteveen kent geen grenzen. We zijn in staat om warmtepompen in te bouwen in bestaande bouw of in nieuwbouwprojecten waar men pas in een laat stadium besluit om warmtepompen te plaatsen. Met de hydrotop van DHS kunnen wij eenvoudig in iedere situatie een warmtepomp installeren. Dit geavanceerde systeem neemt weinig ruimte in beslag en integreert naadloos in het dak van de woning. De warmtepomp haalt zijn energie uit de buitenlucht, waarbij de binnen- en buitenunit tot één toestel zijn geïntegreerd.

Witteveen-creatief-met-ruimte-hydrotop-warmtepomp

Deze aanpak heeft meerder voordelen:

 • aandachtspunt-kostenbesparen Geen leidingen tussen de buiten- en binnenunit, dus geen STEK erkenning nodig.
 • aandachtspunt-kostenbesparen Buitenunit ligt vrijwel onzichtbaar op het dak
 • aandachtspunt-kostenbesparen Geen of minimale geluidshinder, zowel binnen als buiten.

 

Met onze partner Ochsner bieden wij warm water warmtepompen met exclusief design gecombineerd met geavanceerde technologie voor efficiënt warm water en hernieuwbare energie op elk moment van de dag. Het is de ideale aanvulling op elk verwarmingssysteem en niet afhankelijk van de weersomstandigheden.

Neem bijvoorbeeld de Europa mini iwp voor het verwarmen van tapwater, opslagruimte koeling en / of ontvochtiging van uw kelder.

Deze split unit is voor huishoudens tot 5 personen en heeft een aantal voordelen, waaronder: Witteveen-praktische-oplossing-voor-warmwaterr

 • aandachtspunt-kostenbesparen Water temperatuur tot 60 C
 • aandachtspunt-kostenbesparen Compacte opstelling
 • aandachtspunt-kostenbesparen Anti legionelle programma met de warmtepomp
 • aandachtspunt-kostenbesparen Enz.

 

Nog een voorbeeld van kostenbesparende en duurzame oplossing met warmtepompen is de gasabsorptiewarmtepomp van Rehema. Een gasabsorptiewarmtepomp is vergelijkbaar met normale elektrische warmtepomp. Het wezenlijke verschil is dat de gasgestookte warmtepomp wordt aangedreven met een gasvlam en niet met elektriciteit. Bij een gasabsorptiewarmtepomp is de traditionele elektrische compressor vervangen door een thermodynamische compressor die door warmtetoevoer in staat is om energie rond te pompen. Dit noemen we het absorptieproces. Deze absorptie is een geoptimaliseerd proces waarbij ammoniak, opgelost in water, wordt gebruikt als koud middel om warmte te onttrekken aan de warmtebron

 

De Remeha Gas HP warmtepompen zijn bij uitstek geschikt voor toepassingen in: gasabsorptiewarmtepomp-van--Rehema-witteveen-installaties

 • aandachtspunt-kostenbesparen De bestaande bouw o.a. voor basislast optimalisatie van installaties met een middelgrote tot grote verwarmingscapaciteit
 • aandachtspunt-kostenbesparen Zwembaden, hotels, zorginstellingen
 • aandachtspunt-kostenbesparen Industrie: proceswater verwarming en voor klimaatbeheersing
 • aandachtspunt-kostenbesparen Retail: zowel individuele winkels als grotere complexen
 • aandachtspunt-kostenbesparen Kantoren met een middelgrote tot grote verwarmingscapaciteit
 • aandachtspunt-kostenbesparen Utiliteitsbouw
 • aandachtspunt-kostenbesparen Appartementencomplexen

 

Bereken direct wat u kunt besparen met De Remeha Gas HP warmtepompen, geïnstalleerd door Witteveen.

Witteveen denkt met u mee!

Dit is slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Wij denken met u mee en stellen u een duurzame, kostenbesparende oplossing op maat voor. Wij ontwerpen, installeren en onderhouden de meest geavanceerde warmtepompsystemen eventueel in combinatie met onze andere duurzame oplossingen. Natuurlijk werken wij volgens de laatste eisen van het waterleidingbedrijf inzake de beheersing van legionella in uw installatie.

 

Mobiele versie: Ingeschakeld