Laden van de content... Laadtijd is afhankelijk van je verbindingssnelheid!

Bel ons: 030 - 251 44 22
Pelletkachel CV

Pelletkachel CV

Vervang uw CV ketel door een pelletkachel CV en bespaar 50% op energie kosten.

Pelletkachel CV, pelletketels of pelletboilers?

Pelletkachel CV, pelletketels of pelletboilers zijn verschillende benamingen die eigenlijk allemaal op het zelfde neerkomen. Het vervangen van het stoken op aardgas, olie of propaan door het stoken op houtpellets.

Wat zijn houtpellets?

De eerste vraag die dan opkomt is wat zijn houtpellets? Houtpellets zijn kleine geperste staafjes hout, gemaakt van zaagafval van de houtverwerkende industrie. Het voordeel van houtpellets boven bijvoorbeeld blokken hout, is dat ze handzaam en constant van kwaliteit zijn. Ze kunnen in een silo geblazen worden in bulkverpakking, dit is ideaal voor groot gebruikers. Maar ze kunnen ook geleverd worden in zakken van 10 kilo.

Hoe werkt een pellkachel CV of pelletketel?

Een pelletkachel CV of pelletketel is een centraal verwarmingssysteem voor de verbranding van houtpellets om warmte op te wekken. Deze warmte wordt gebruikt om het huis te verwarmen. Tevens kan er warmwater worden aangemaakt met behulp van een pelletboiler.

Is een pellletkachel CV of pelletketel voor mijn woning geschikt?

Pelletkachel CV in rijtjeshuis

Het grote voordeel van een pelletkachel CV of pelletketel is dat u al snel 50% op uw aardas rekening bespaard. De terugverdientijd van de pelletkachel CV of pelletketel is in een gemiddeld rijtjeshuis 7 jaar. Een nadeel is dat de installatie aardig wat ruimte in beslag neemt. Niet alleen de installatie maar ook de opslag van de pellets. Als u een dus een ruimte over heeft waar u niets mee doet kan het heel interessant zijn voor u. Mocht u deze ruimte niet hebben kijk dan eens naar onze warmptepomp ketels om te besparen op uw energie rekening.

Pelletkachel CV in vrijstaande woning of 2-onder-1-kap

Woont u in een 2-onder-1-kap woning of vrijstaand wordt de pelletkachel CV of pelletketel nog interessanter door het grotere aardgas verbruik is de terugverdientijd van de installatie al snel onder de vijf jaar.

Pelletkachel CV of Pelletketel

Pelletkachel CV geïnstalleerd in een rijtjes huis. Inclusief opvangresevoir

Pelletkachel CV in buitengebieden

Woont u in de buitengebieden en stookt u op propaan of olie dan bent u een dief van uw eigen portemonnee als u niet een pelletkachel CV laat installeren. Juist voor verbruik van boven de 4000 m3 aardgas wat overeen komt met 4500 liter propaan of 4000 liter stookolie zijn besparingen van 67% eerder regel dan uitzondering.

Pelletkachel CV opstelling bij een bedrijf

Pelletkachel CV of pelletketel opstelling bij een bedrijf

Waar koop ik de pellets en wat kosten ze?

Op het internet zijn er legio bedrijven die pellets aanbieden. Stel u verbruikt 1.765 m3 gas per jaar. Tegen een gemiddelde gasprijs van € 0,70 inclusief BTW per m3. Dit kost u normaal € 1.256,27 inclusief btw. Om dezelfde energiewaarde te bereiken gebruikt u 3000 kg pellets (300 zakken van 10 kg a € 2,48 per zak inclusief btw en bezorging) Dit kost u slechts € 744,00 inclusief btw.

Hoe vaak moet de pelletkachel CV of pelletketel bijvullen?

Het kleinste model opvangreservoir is 120 kg. Op basis van het bovenstaande rekensommetje kunnen we dus zeggen dat u per vulling, 12 zakken in het reservoir moet gooien(5 min werk). We hadden 300 zakken nodig om aan ons verbruik te komen. Dit betekend dat we dit dus 25 keer per jaar moeten doen, 1 keer in de twee weken. Echter is loopt het verbruik in de winter en zomer totaal niet synchroon. Ga er dus vanuit dat u in de wintermaanden een keer per week de pelletketel moet bijvullen en in de zomermaanden misschien een keer in de vier weken.
Uiteraard zijn er groter opvangreservoirs of silo te verkrijgen. Wij adviseren u graag. Neem vandaag nog contact met ons op.

Hoe vaak moet ik het as van de pelletketel / pelletkachel cv weggooien?

Bij onze pelletketel / pelletkachel CV van het merk Ready to Burn hoeft u slecht een keer per 3000 kilo pellets de aslade te legen. In ons bovenstaande voorbeeld dus 1 keer per jaar.

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een pelletketel / pelletkachel CV?

Dit is uiteraard totaal afhankelijk van het verbruik. Wij steven eraan om te zorgen dat het systeem slechts een keer per week in een warme wintermaand dient bijgevuld te worden. Dit bepaalt een groot gedeelte van de ruimte die u nodig heeft. Als stel regel hanteren wij ……

Waar moet ik op letten als ik een pelletketel / pelletkachel CV wil kopen?

 

Laat een Reactie achter

Mobiele versie: Ingeschakeld